הגודל כן קובע – התרגלנו לאכול מנות גדולות יותר

ככל שעברו השנים ותופעת רשתות המזון המהיר הלכו ותפסו תאוצה ברחבי העולם, התרגלנו לאכול מנות גדולות יותר. כל מנה ניתן להגדיל, לשדרג ולהוסיף, כמה שיותר גדול יותר טוב וכידוע העיניים הן אלה שאוכלות ראשונות, וכשאנחנו מרגישים תחושת רעב קשה מאוד לחשוב על אכילה בקטן. אבל לא רק רשתות המזון המהיר גרמו לשינוי אלא גם  חברות המזון והשיווק של אותם מוצרים, החברות מוכרות באריזות מוגדלות, "אריזות חיסכון" וכתוצאה מכך אנו צורכים יותר מהמוצר.

מחקרים בחנו את ההשפעה של גדול המנה וכלי ההגשה על אכילת יתר, ואכן נמצא שיש קשר בין השניים. ברגע שהמזון יוגש בווריאציה גדולה יותר הרי שבסופו של דבר נסיים את הכול.

 

על מנת להימנע ממצב שכזה ולשלוט בצריכת המזון נוכל לבצע מספר צעדים.

  1. אכילה בצלחות קטנות – כאשר נגיש את האוכל בכלי הגשה קטנים, כמות האוכל בכלי ההגשה תיראה גדולה וכך נרגיש שאכלנו כמות מספקת של אוכל.
  2. להימנע מאכילה ישירה מהקופסא – כאשר אנחנו אוכלים מתוך האריזה עצמה קשה לנו להבחין בכמות המזון שאכלנו, אלא אם כן סיימנו את הכול. העברת האוכל לצלחת או קערה תאפשר לנו לשלוט על הכמות הצרכת.
  3. נמלא את הצלחת בירקות– הרבה פעמים אנו נוטים להניח את תוספת הסלט בקערה או צלחת נפרדת מהמנה העיקרית, כאשר מוסיפים את הסלט לצלחת או אפילו מוספים ירקות לסנדוויץ' אנחנו יוצרים תחושה של עושר ומגוון.

 

לסיכום, חשוב להיות קשובים לתחושת הרעב והשובע, תחושת שובע מגיעה רק 20 דק לאחר האכילה, אכילה איטית ונטול גירויים תאפשר לנו להיות קשובים לגוף שלנו, בדרך זו נוכל לצרוך את כמות המזון מתאימה לנו.